QUÈ FAREM AMB L´AMPLADA DE PLACES EN GARATGES D´ÚS PRIVAT?

Aquesta es una qüestió que d´entrada aquí la deixo. Se’m  fa difícil saber què passarà si els cotxes continuen creixen en volum i per tant en amplada.

No ens hem trobat encara amb aquest tipus de problemàtica però al ritme que “evolucionem” penso que no trigarà en ser una font de… neguits.

Partim de la base que l´amplada normal d´una plaça d´aparcament es de 2,20m.

Fa uns anys aquesta amplada feia possible aparcar i poder sortir del vehicle amb facilitat, inclús una persona amb certes dificultats de mobilitat podia fer-ho i la possibilitat de donar un cop amb la porta del nostre cotxe al cotxe del costat, doncs existia però bé vigilant no tenia per que ser.

02_Parquing_03

Ara si que hi ha cotxes petits, però la moda dels vehicles SUV amb unes dimensions considerables fan que cada vegada la distancia entre vehicles aparcats sigui substancialment inferior el que suposa que en molts casos tot i estar en una forma fantàstica, sortir del vehicle implica certes dificultats.

El concepte de “accessibilitat universal” també inclou els espais destinats a garatges privats i molt possiblement la confluència de deferents drets entri en conflicte.

Si en un espai d´aparcament públic com pot ser un pàrquing d´un centre comercial a l´aire lliure ja s´estan repintant noves places amb amplades superiors a les habituals i s´estan creant places d’ample especial per persones amb problemes de mobilitat situades en llocs especials, en garatges privats d´us privat amb places en propietat totalment delimitades en dimensions, no es veu la possibilitat de aplicar les mateixes solucions.

Haurem de demanar al veí que canviï de cotxe? Que ens llogui o vengui la seva plaça?

La veritat que es tracta d´un tema obert a solucions molt creatives.

Les estarem esperant.

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .